NV Projectbouw | Sommige van onze appartementen genereren zelfs meer…
Terug naar overzicht

Sommige van onze appartementen genereren zelfs meer energie dan ze verbruiken

06-10-2021

NV Projectbouw is gespecialiseerd in de bouw van duurzame en energievriendelijke appartementen aan de Belgische kust. ‘Of het nu gaat om een eigen bouwproject of dat van iemand anders, we blijven onze visie altijd trouw: we bouwen alleen maar volgens de BEN-principes.

BEN staat voor ‘bijna-energieneutraal’. Het bijzondere aan BEN-gebouwen is dat ze weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die toch nog nodig is, wordt uit groene energiebronnen gehaald.

NV Projectbouw werd opgericht in 2015. Verwimp: ‘BEN-woningen waren op dat moment al relatief goed ingeburgerd, maar het was op dat moment toch vrij ongezien om de BEN-principes ook toe te passen bij de bouw van een appartementencomplex. Toen moesten we bouwheren echt nog overtuigen van de voordelen.’ Intussen is dat helemaal gekanteld. ‘Investeerders kloppen bij ons aan voor hun projecten precies vanwege onze visie op energieneutrale gebouwen. Want iedereen doet er wel op zijn manier een voordeel bij: huurders hebben een hele lage energiefactuur, investeerders kunnen een hogere huurprijs vragen en de impact op het milieu is minimaal.’

Naar aanleiding van een artikel in De Tijd omtrent duurzaam bedrijfsvastgoed, werd ook NV Projectbouw gecontacteerd voor hun visie op de toekomst. (Lees hier het volledige artikel.)